Betalningsmetoder internationellt för olika valutor

När du ska göra överföring till ett spelbolag utomlands kan du använda dig av många olika betalmetoder beroende på till vilket land som du ska göra penningöverföringen. De internationella betalningsmetoderna erbjuder dig att sätta in pengar i olika valutor, vilket innebär att du kan skicka pengar i svenska kronor och sedan få dessa insatta hos ett spelbolag i exempelvis engelska pund.

När du väljer betalningsmetod för dina internationella överföringar kan vissa betalmetoder innebära en större valutaförlust än andra. Därför bör du alltid kontrollera vilken växlingskurs som betaltjänsterna har men även avgifter för insättning och framför allt avgifter i samband med uttag. Då får du ut mer pengar i samband med din penningöverföring mellan olika valutor.

Banköverföring

Till de allra flesta spelbolagen kan du göra en överföring från din bank. Dels finns det spelbolag som kan erbjuda betaltjänster som Trustly, Entercash eller Zimpler. Det innebär att du kan göra en direktinsättning till spelbolaget genom att via dessa betaltjänster logga in på din Internetbank och göra en insättning. I detta fall är det din banks växelkurs som gäller, om du för över pengar i annan valuta än SEK. Om du använder dig av Trustly eller Entercash kan du också göra uttag från spelbolaget till ditt bankkonto. För de spelbolag som inte använder sig av betaltjänster som använder sig av din Internetbank kan du göra en vanlig banköverföring till spelbolagets bank. Det tar normalt 1-3 dagar innan dina pengar kommer in till spelbolaget och vanligtvis är det spelbolagets bank som växlar in dina svenska pengar till detta lands valuta.

På sajten Goplay casino kan du hitta mer information om olika spelbolag och vilka betalningsmetoder de erbjuder.

Betalkort och kreditkort

Det finns flera olika betalkort och kreditkort som du kan använda då du ska sätta in pengar till ett spelbolag utomlands. Bland annat accepteras VISA och MasterCard av alla spelbolag. Det finns också vissa spelbolag som accepterar kort som Diners Club och American Express. När du gör en insättning till ett spelbolag utomlands med ditt kort kan det finnas vissa spelbolag som tar ut en avgift i samband med överföring. En betalning med kort kommer in direkt till spelbolaget. Du kan också göra uttag genom ditt kort om du har ett betalkort eller kreditkort som är anslutet till VISA.

E-plånböcker

Att använda sig av e-plånböcker i samband med överföring till spelbolag utomlands är mycket populärt. Med en e-plånbok kan du göra både insättningar och uttag från spelbolaget. För att använda sig av en e-plånbok så behöver du registrera ett konto hos en betaltjänst som exempelvis Skrill, Neteller eller Paypal. Därefter gör du en insättning till din e-plånbok, antingen genom en banköverföring eller med ditt betalkort. Pengarna kommer in direkt till e-plånboken och sedan är det e-plånboken som konverterar dina pengar så att du kan betala med olika valutor.

Därefter kan du göra en överföring till ett spelbolag och direkt börja spela. Om du vinner hos spelbolaget så kan du ta ut dina pengar till din e-plånbok, mot en viss avgift. Sedan kan du fritt välja om du vill spendera pengarna direkt från e-plånboken eller om du ska göra ett uttag till ditt bankkonto.