Fördelar och avgifter med kreditkort på resan utomlands

På flygplatsens loungeNär du ska resa utomlands är det bra att ha ett kreditkort med dig som gör att du inte behöver ta med dig hela reskassan i kontanter. Med ett kreditkort har du också en buffert nära till hands om du får oväntade kostnader eller om du vill göra ett större inköp. När du ska välja ett kreditkort för resan är det flera saker som du bör kontrollera innan du väljer ett kort. Bland annat ska du kontrollera avgifter för uttag och valutapåslag vid köp med kortet så att du inte riskerar att behöva betala dyra avgifter då du använder ditt kreditkort utomlands.

Många kreditkort har också en del förmåner och därmed bör du kontrollera vilka förmåner som du är i behov av vid resan. Bonuspoäng vid inköp är en bra förmån likaså en reseförsäkring, som gäller om du betalar resan med ditt kort. Andra bra förmåner när du väljer ett resekort kan vara rabatter på restauranger och hotell, rabatt på hyrbil och tillträde till flygplatsens lounge.

Avgifter utomlands

När du ska välja ett kreditkort som du kan ta med dig då du reser utomlands bör du kontrollera vilka avgifter som du får betala för kortet så att du inte riskerar att behöva betala dyrt varje gång du använder ditt kort. Du bör för det första välja ett kreditkort där du slipper betala en årsavgift. Om tanken med ditt kreditkort är att använda kortet på dina resor vill du inte betala årsavgift för ett kreditkort som du använder under begränsad tid varje år.

Om man vill lära mer om vad som gäller för kreditkort när man är utomlands eller i allmänhet vill lära sig mer om hur kreditkort fungerar kan man besöka Kreditkort.com Där kan du jämföra de bästa kreditkorten oavsett om det är just resekort du eftersöker eller annan nisch av kort så som bensinkort och bonuskort.

ta ut pengar utomlands

En annan avgift som är viktig att kontrollera är uttagsavgiften. När du gör uttag utomlands i en bankomat eller på en bank får du betala en uttagsavgift, som normalt brukar ligga på 1-3 procent av det belopp som du tar ut. Du bör således välja ett kreditkort som har en låg uttagsavgift eller allra helst ingen alls. Kontrollera också valutapåslag vilket är en avgift som innebär att du får betala en viss procent när du handlar med ditt kreditkort utomlands. Valutapåslag vid inköp brukar ligga på 1-3 procent på det belopp som du handlar för. Ett bra resekort har inga valutapåslag och därför bör du sträva efter att söka efter ett kreditkort som inte har något valutapåslag eller som har låga valutapåslag.

Fördelar och nackdelar med kreditkort för resan

Nackdelar

Om du väljer ett bra kreditkort för resan så har ett kreditkort inga direkta nackdelar, annat än att du har tillgång till en buffert som kan innebära att det är lättare att göra impulsinköp.

Ett bra kreditkort för resan bör inte ha årsavgift eller några uttagsavgifter, inget valutapåslag och erbjuda dig olika förmåner som passar för resan. Bonus på inköp är också en bra förmån liksom en räntefri kredit om du vill göra ett större inköp utomlands.