Valutor  ▾
Bitcoin
Mer  ▾
Euro
Dollar
Pund
Kontakt
Logga in
  Norwegian flag    Danish flag  
  Alla valutor
Kronor till AUD  🇦🇺
Kronor till BRL  🇧🇷
Kronor till CAD  🇨🇦
Kronor till CHF  🇨🇭
Kronor till CNY  🇨🇳
Kronor till CZK  🇨🇿
Kronor till DKK  🇩🇰
Kronor till EUR  🇪🇺
Kronor till GBP  🇬🇧
Kronor till HKD  🇭🇰
Kronor till HUF  🇭🇺
Kronor till IDR  🇮🇩
Kronor till ISK  🇮🇸
Kronor till JPY  🇯🇵
Kronor till KRW  🇰🇷
Kronor till MAD  🇲🇦
Kronor till MXN  🇲🇽
Kronor till NOK  🇳🇴
Kronor till NZD  🇳🇿
Kronor till PLN  🇵🇱
Kronor till RUB  🇷🇺
Kronor till SAR  🇮🇷
Kronor till SGD  🇸🇬
Kronor till THB  🇹🇭
Kronor till TRY  🇹🇷
Kronor till USD  🇺🇸
Kronor till ZAR  🇿🇦
  Kryptovalutor
Bitcoin
  Mer
Valutahandel
Valutapåslag utomlands
Internationella betalningar
Fördelar med resekortet
Swish i Europa
Bitcoin för nybörjare
Om mobilt BankID på nätet
Cashback vid onlinebetalning
Valutatrading översikt
Välja rätt kort för resan
Roliga fakta om valutor
Valutor vid online betalning
Kryptovaluta framtidens globala betalningsmedel
Det bästa alternativet på kryptomarknaden 2021
Tillväxt genom företagslån
Kontakta oss
Allmänna villkor och cookie-policy
Sitemap
  Norwegian flag    Danish flag  

Företagslån kan vara en nödvändighet för tillväxt

I en perfekt värld kan ens företag växa helt med hjälp av egna medel, men i verkligheten är det sällan så enkelt. Ibland kan det till och med vara en ren nödvändighet med extern finansiering i form av ett lån för att din verksamhet ska kunna uppnå sin fulla potential. Att teckna ett låneavtal bör dock aldrig göras på impuls eller utan eftertanke, så låt oss ta en titt på när det kan vara passande och vad som kan vara bra att tänka på för att hitta den bästa lösningen för dig och ditt företag.

Då kan det vara bra att ta ett företagslån

För vissa är det en självklarhet att överväga ett företagslån, medan det för andra ses som en sista utväg. Många kan känna en motvilja till att låna pengar till sitt bolag på grund av att de inte vill betala ränta på företagslån eller för att man tycker att osäkerheten känns för stor – men i vissa sammanhang kan det helt enkelt vara en nödvändighet.

Det är vanligt att låna pengar till företaget när du behöver investera i din verksamhet och inte har möjlighet att gå in med mer eget kapital. Vanligtvis sker detta i perioder av expansion då mer och mer arbete rullar in, samtidigt som pengarna för nämnda arbete inte har hunnit komma in på företagskontot ännu.

Tre av de vanligaste anledningarna till att du kan behöva ta ett företagslån i samband med att företaget växer är att du måste anställa mer personal, göra större inköp av allt från utrustning och material till datorprogram och nödvändiga varor, eller att du måste hitta en större lokal.

Ytterligare tillfällen då ett företagslån kan vara en nödvändighet är om ditt företag behöver utöka sin marknadsföringsbudget avsevärt under en period, och i vissa fall kan det till och med behövas för att stärka kassaflödet hos företaget som har brist på likviditet.

Så hittar du den bästa dealen – tips

Det kan som sagt kännas motvilligt att ta ett företagslån – att belåna sig själv eller sitt bolag kommer alltid med viss risk – men tecknar du låneavtalet med eftertänksamhet är chanserna goda att det kommer att bli ett fördelaktigt beslut för dig och din verksamhet.

företagsexpansion

Efter att du noggrant övervägt om ett lån är det bästa alternativet för dig, så finns det några punkter du kan gå igenom för att försäkra dig om att du får en så bra deal som bara möjligt.

Det första steget du bör ta är att vända dig till någon form av låneförmedlare för att jämföra hur olika långivare utformar sina företagslån. Hos den typen av jämförelsetjänst kommer du snabbt att kunna hitta aktörerna som har möjlighet att tillgodose dina unika behov.

Därefter är det viktigt att du – både en och två gånger – kollar över vilka avgifter som tillkommer. Vissa långivares erbjudanden kan se fantastiska ut vid första anblick, men så adderar de flertalet dyra avgifter. Därför är det alltid viktigt att läsa igenom villkoren in i minsta detalj.

En annan sak som är viktig är att hålla koll på är den effektiva räntan, det vill säga vad lånets totalkostnad blir. Du kan undvika att luras av de där avgifterna om du baserar dina jämförelser på den effektiva räntan, istället för att stirra dig blind på enbart räntan.

Slutligen kan det vara värdefullt att planera sina betalningar. Dels för att aldrig missa någon inbetalning, men också för att det kan leda till att du betalar av lånet snabbare än tänkt.

Det är förståeligt om du känner en viss oro innan du tar ett företagslån, men med sunt förnuft och en plan kan det vara företagslånet som ser till att din verksamhet blomstrar på riktigt.