Välj rätt typ av kreditkort när du ska ut och resa

Alla som nyligen har ansökt om ett kreditkort har sannolikt noterat att det finns hopplöst många alternativ att välja mellan nuförtiden. Bara under de senaste åren har det dykt upp hur många nya aktörer på marknaden som helst, och det finns dessutom en rad olika typer av kreditkort att överväga. Även om det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av nya alternativ, så är det en stor fördel att det numera finns kreditkort som är anpassade efter väldigt specifika ändamål.

I den här artikeln ska vi titta närmare på kreditkort som är framtagna för dig som ska bege dig ut på resande fot.

Att tänka på när du ska fatta ett beslut

Frihet när du reserDet finns kreditkort i form av allt från matkort och bensinkort, till olika typer av bonuskort och resekort. Det är som sagt den sistnämnda typen som vi ska göra en mindre djupdykning i här – för du enklare ska kunna hitta rätt resekort innan du bokar nästa flyg.

Ett av de enklaste knepen du kan använda dig av är att ta hjälp av en jämförelsesida. På så sätt kan du få en så tydlig överblick över alternativen som bara möjligt. Var dock beredd på att göra lite egen research för att komplettera informationen som du får av jämförelsesidan. Många kastar sig ofta över första bästa alternativ, men har du tid och ork kan det helt klart vara värt att göra lite efterforskningar innan du fattar något beslut.

Istället för att enbart titta på kostnaderna för de olika resekorten på marknaden kan det vara nyttigt att också väga in dina unika förutsättningar.

Saker som hur ofta du reser, vilken typ av resor du gör och om du föredrar vissa bolag kan vara värt att ta med i dina beräkningar. Många tåg- och flygbolag erbjuder nämligen sina egna kreditkort – så om du vanligtvis reser med ett specifikt bolag kan det vara fördelaktigt att välja deras kort, även om det på pappret kan se ut att kosta lite mer. Bonusar, poäng med mera kan ibland väga upp för kostnaderna, beroende på hur du använder det.

Fördelarna med ett resekort

Det finns väldigt många olika fördelar med resekort, och somliga av dem är unika för respektive kreditkort medan andra är återkommande hos flera utav dem. Med vissa kort kan du exempelvis hitta bra dealer på sådant som hyrbil, medan andra lägger mer krut på förmåner på flygplatsen och flygplanet – det kan exempelvis inkludera tillgång till lounger och bättre service.

Så gott som alla resekort erbjuder någon form av bonusprogram. Med hjälp av dessa kan du samla poäng genom sådant som köp i butiker och just resor med aktören som har utfärdat kortet åt dig. Poängen kan du sedan använda för att betala av framtida resor som du gör med bolaget.

En annan stor fördel med att ha ett specifikt resekort är att många av dem kommer med bra reseförsäkringar. Det kan vara svårt att veta vad som gäller för ens vanliga försäkringar om man beger sig utomlands, och då kan reseförsäkringen som kommer med vissa kreditkort vara guld värd. Den typen av försäkringar brukar kunna hjälpa till med allt från problem med förseningar och försvunnet bagage, till sjukvårdskostnader.

Ska du ut och resa och inte har skaffat dig ett resekort så kan det med andra ord vara väl värt att överväga.